SKGO Exchange 4

Seminari za izradu programskog budžeta u budžetskom ciklusu za 2016. godinu

 • U budžetskom ciklusu za 2015. godinu, koja je ujedno i prva godina obavezne primene programskog budžeta u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, Stalna konferencija gradova i opština pripremila je inicijalne smernice i modele dokumenata za različite faze ciklusa za budžetske korisnike na lokalnom nivou. Na ovaj način, kao i putem tehničke ekspertize, radionica i čestih konsultacija, SKGO nastoji da pruži podršku svim gradovima i opštinama i da istovremeno utvrdi pravce unapređenja svih instrumenata podrške u interesu poboljšanja kvaliteta procesa programskog budžetiranja.

   

   

  U tom smislu, pripremljen je set prilagođenih dokumenata koji će olakšati proces pripreme budžeta lokalnih samouprava za 2016. godinu, koje zainteresovani mogu preuzeti sa internet prezentacija SKGO i programa EU Exchange 4.

   

  Takođe, radi što kvalitetnije informisanosti, razmene iskustava i najboljih praksi i ustanovljavanja zajedničkih odgovora na moguće nedoumice u pogledu pripreme budžeta, SKGO uz podršku programa EU Exchange 4, koji finansira Evropska unija i projekta „Institucionalna podrška SKGO - druga faza", koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, organizuje u budžetskom ciklusu za 2016. godinu i krug radionica/seminara u skladu sa sledećim rasporedom:

   

  • 15. oktobar 2015 - Novi Sad, za sledeće lokalne samouprave: Novi Sad, Bač, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Vrbas, Srbobran, Temerin, Sremski Karlovci, Sremska Mitrovica, Šid, Inđija, Irig, Ruma, Stara Pazova, Pećinci i Bačka Palanka.
  • 16. oktobar 2015 - Zrenjanin, za sledeće lokalne samouprave: Zrenjanin, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej, Sečanj, Kikinda, Plandište, Opovo, Kovačica, Alibunar, Vršac, Bela Crkva, Pančevo, Kovin, Titel i Žabalj.
  • 19. oktobar 2015 - Beograd, za sledeće lokalne samouprave: Beograd, Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot i Surčin.
  • 20. oktobar 2015 - Subotica, za sledeće lokalne samouprave: Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš, Sombor, Apatin, Odžaci, Kula, Čoka, Novi Kneževac, Kanjiža, Senta i Ada.
  • 22. oktobar 2015 - Valjevo, za sledeće lokalne samouprave: Valjevo, Šabac, Bogatić, Loznica, Vladimirci, Koceljeva, Mali Zvornik, Krupanj, Ljubovija, Osečina, Ub, Lajkovac, Mionica i Ljig.
  • 23. oktobar 2015 - Užice, za sledeće lokalne samouprave: Užice, Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Čajetina, Arilje, Priboj, Nova Varoš, Prijepolje, Sjenica, Ivanjica i Lučani.
  • 26. oktobar 2015 - Niš, za sledeće lokalne samouprave: Niš, Medijana, Palilula, Pantelej, Crveni Krst, Niška Banja, Aleksinac, Svrljig, Merošina, Ražanj, Doljevac, Gadžin Han, Prokuplje, Blace, Kuršumlija, Žitorađa, Pirot, Bela Palanka, Babušnica, Dimitrovgrad, Zaječar, Boljevac, Knjaževac i Sokobanja.
  • 27. oktobar 2015 - Vranje, za sledeće lokalne samouprave: Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Bujanovac, Preševo, Leskovac, Bojnik, Lebane, Medveđa, Vlasotince, Crna Trava i Vranjska Banja.
  • 29. oktobar 2015 - Požarevac, za sledeće lokalne samouprave: Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Malo Crniće, Žabari, Petrovac na Mlavi, Kučevo, Žagubica, Bor, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Kostolac.
  • 2. novembar 2015 - Kragujevac, za sledeće lokalne samouprave: Kragujevac, Aranđelovac, Topola, Rača, Batočina, Knić, Lapovo, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Despotovac i Rekovac.
  • 3. novembar 2015 - Kraljevo, za sledeće lokalne samouprave: Kraljevo, Novi Pazar, Tutin, Raška, Vrnjačka Banja, Kruševac, Varvarin, Trstenik, Ćićevac, Aleksandrovac, Brus, Gornji Milanovac i Čačak.
  • 6. novembar 2015 - Beograd, dodatna radionica (biće potvrđena u zavisnosti od broja zainteresovanih učesnika). Planirana je za one predstavnike gradova, opština i gradskih opština koji nisu u prilici da prisustvuju nekoj od prethodnih radionica i/ili učesnike prethodnih radionica koji imaju dodatna pitanja i potrebe za konsultacijama

   

  Učešće možete prijaviti najkasnije tri dana uoči održavanja skupa i to mailom na danijela.pocuca@skgo.org. Kontakt telefon SKGO 011/3223-446, lokal 125.

   

  Za svaki pojedinačni seminar planiran je obuhvat od najviše 100 učesnika i to prema sledećoj preporučenoj raspodeli: 10 učesnika iz gradova, 5 iz opština i 3 iz gradskih opština, tako da vas molimo da zbog ograničenih kapaciteta i funkcionalnosti seminara ovo imate u vidu prilikom prijavljivanja. Posebno naglašavamo da je cilj ovogodišnjih seminara, pored ostalog, i da promovišu važnost saradnje i dobre komunikacije direktnih i indirektnih budžetskih korisnika u procesu planiranja i pripreme programskog budžeta, kao i intenzivnije uključivanje različitih sektorskih službi lokalne uprave u ove poslove. U tom smislu, molimo vas da informaciju i održavanju seminara podelite sa nadležnim službama, sekretarijatima, javnim preduzećima i javno-komunalnim preduzećima, agencijama i sl. Preporučujemo da prilikom opredeljivanja učesnika seminara nastojite da u zadatim kvotama osigurate zastupljenost najrelevantnijih predstavnika direktnih i indirektnih korisnika budžeta i to prema proceni i prethodnom iskustvu iz procesa pripreme programskog budžeta.

   

  Takođe,  SKGO će nastojati da u zavisnosti od zahteva i dinamike prijavljivanja izađe u susret eventualno drugačijem rasporedu učesnika do maksimalnih raspoloživih kapaciteta. Napominjemo da u slučaju radionice koja je predviđena za Grad Beograd i beogradske gradske opštine 19. oktobra 2015. godine, očekujemo 100 učesnika prema sledećoj okvirnoj raspodeli: 50 predstavnika Grada Beograda (uz uključivanje predstavnika indirektnih korisnika gradskog budžeta) i 50 predstavnika beogradskih gradskih opština (okvirno po 3 predstavnika svake Gradske opštine)

   

  Naglašavamo da pored ove najave i poziva za prijavu za učešće na seminarima, SKGO dostavlja gradskoj i opštinskoj administraciji pozive kao i dnevni red seminara sa preciznijim informacijama o mestu održavanja preko kabineta gradonačelnika odnosno predsednika opština, kao i putem Mreže SKGO za lokalne finansije.

   

  Raspored radionica sa mestom održavanja i satnicom >>>

  Povratak na listu

Internet prezentacija je napravljena uz podršku Evropske unije.
Stalna konferencija gradova i opština je isključivo odgovorna za sadržaj objavljen na Internet prezentaciji.
Informacije objavljene na internet prezentaciji ne predstavljaju zvaničan stav Evropske unije.

© 2019, Stalna konferencija gradova i opština Razvoj Tehnicom Solutions